Gratis levering vanaf € 50 | 14 dagen bedenktijd | Snelle levering

Licht en Kleur

Helder licht stimuleert en gedimd licht ontspant. De kleur van het licht heeft grote invloed op de sfeer.

Blauw

Blauw is de koudste kleur. Ze werkt “wijkend” (lijkt verder weg), schept afstand en wordt ervaren als een stille kleur. Het is de favoriete tint van 40% van de mensen.

Rood

Rood behoort tot de warme kleuren, die als het ware naar u toekomen en voorwerpen groter doen lijken dan ze in werkelijkheid zijn. Rood is een dynamische kleur, die bij 20% van de mensen favoriet is.

Groen

Groen is een rustgevende, neutrale kleur. Er is geen kleur waarbij het verschil bij dag- en kunstlicht zo groot is. Het is de favoriete kleur van 12% van de mensen.

Oranje

Oranje komt na rood op de tweede plaats bij warme kleuren. De tint heeft een combinatie van licht en warmte in zich, waarmee in een interieur een prettige sfeer wordt geschapen.

Geel

Geel geeft een vriendelijke uitstraling aan een ruimte. In combinatie met oranje wordt de gezellige sfeer versterkt. Het is een van de moeilijkst te combineren kleuren, omdat het ervaren van geel wordt beïnvloed door andere kleuren.

Bruin

Bruin komt in volgorde van warme kleuren op de derde plaats. Bruine ruimten komen klein over. Ze worden door veel mensen als gezellig ervaren.

Zwart

Zwart komt op de vierde plaats. Zwart overheerst en maakt ruimten kleiner. Voorwerpen in deze tint komen zakelijk en functioneel over.

Wit

Wit heeft de tegenovergestelde werking van zwart. Een wit plafond weerkaatst het licht het beste en geeft de ruimte een zekere rust, zoals dat ook het geval is bij de herhaling van kleuren in een interieur.