Gratis levering vanaf € 50 | 14 dagen bedenktijd | Snelle levering

Licht en Interieur

De verlichting is een belangrijk onderdeel van het interieur en dient aangepast te worden aan het gebruik van de ruimte. Licht heeft meerdere functies. Het schept sfeer en het zorgt ervoor dat u voldoende licht heeft om te werken. Dit heeft alles te maken met de opstelling van de meubels, de hoeveelheid daglicht die in de ruimte aanwezig is en de sfeer die u wilt bereiken. Door te spelen met licht kunt u een nieuwe sfeer oproepen. Goed verlichten of belichten van het interieur geeft accenten of verzacht, waardoor een nieuwe omgeving wordt gecreëerd.

Romantisch

In een romantische inrichting is de verlichting vooral warm van kleur, wat de ruimte meer persoonlijkheid geeft. Warme, vrolijke kleuren maken de sfeer in huis. Kies voor kleine lampen met een frivole uitstraling. Strakke, traditioneel gevormde lampen die in contrast staan met de omgeving geven een bijzondere sfeer. Kaarslicht maakt de romantische sfeer helemaal af.

Modern

In een moderne inrichting heeft licht vooral een ruimtelijke en functionele functie. Door gebruik te maken van industriële vormen en koele materialen, zoals glas en staal, wordt dit ruimtelijke effect benadrukt en lijkt de ruimte groter. Functioneel is bijvoorbeeld één lamp om een zithoek te verlichten in plaats van meerdere decoratieve lichtpunten. Naar gelang uw stemming kunt u de lamp bijstellen door middel van een dimmer. Ook met zacht licht houdt u de moderne sfeer.

Nieuw klassiek

In dit interieur worden klassieke en moderne elementen moeiteloos gecombineerd. Vooral de warme uitstraling van de lamp is bij een nieuw klassieke inrichting belangrijk. Ook vrolijke kleuren in contrast met donkere kleuren in het interieur zorgen voor een goede combinatie. Kortom, u kunt bij deze inrichting veel kanten op. Of u nu een moderne lamp heeft en een klassieke tafel of andersom, alles is mogelijk.