Gratis levering vanaf € 50 | 14 dagen bedenktijd | Snelle levering

De functie van licht

Zonder licht kunnen we niet leven. Je zou het liefst het hele jaar in de zon zitten. Zon geeft een vakantiegevoel maar een winteravond tussen kaarsen is net zo knus. Licht is dus bepalend voor onze stemming en gedrag, daarom kun je nooit te veel tijd besteden aan goede verlichting in je huis.


Daglicht

Daglicht krijgen we gratis en daar moeten we ook optimaal gebruik van maken. Ontbijten is een stuk romantischer bij het vallen van de eerste zonnestralen. En het is de moeite waard om je meubels zo te verplaatsen dat je aan het eind van de middag getrakteerd wordt op de laatste vriendelijke zonnestralen. Kijk dus voordat je aan kunstverlichting begint, hoe je kan profiteren van daglicht in je huis. Een zithoek hoeft niet perse bij het raam te staan, we zitten immers het liefst ’s avonds op de bank.

Kunstlicht

Kunstverlichting is een aanvulling op daglicht. Met een goede verlichting kun je de zon in huis houden. Als er geen daglicht meer in een ruimte aanwezig is, wordt de sfeer erin en de beleving ervan alleen door de kunstverlichting bepaald. Verlichting kan een ruimte groter doen lijken of juist kleiner, kan een ruimte een frisse, heldere indruk geven of juist een warme, kan bepaalde kleuren versterken en kan objecten een opvallende plaats en uitstraling geven.

Ook kan kunstlicht van invloed zijn op het welbevinden, op emoties en zelfs op de gezondheid. Bovendien is goede verlichting noodzakelijk om veilig de weg in en om het huis te vinden en om bepaalde werkzaamheden goed en veilig uit te kunnen voeren.

Kaarslicht

Niets is zo gezellig als dineren bij kaarslicht. Maar ook de rest van het huis knapt op van kaarslicht. Fonkelend licht straalt rust uit.